QPC

Bokföringsprogram för en smidigare arbetsprocess

Bokföringsprogram för en smidigare arbetsprocess

Att hitta rätt bokföringsprogram för just ditt företag kan ibland ta lite tid. Det är trots allt svårt att veta exakt vad som fungerar för just Er innan man provat, inte sant? Det finns idag många bokföringsprogram på marknaden och antalet smidiga och smarta alternativ växer hela tiden.

280-4-bokforingsprogramBeroende på vilka behov företaget kan man lösa sin bokföring på olika sätt. Med få anställda eller lång erfarenhet av egen bokföring kan det räcka med ett enkelt bokföringsprogram du som företagare kan sköta själv. Alternativet är att istället anlita en redovisningsbyrå som kan hjälpa dig med dina bokföringsbehov och dessutom råda er kring hur ni bör bokföra på bästa sätt.

Vilka är kostnaderna?

Priserna kan variera men hos redovisningsbyrån Bokoredo får du alltid garanterat lägsta pris. Detta är på många sätt den viktigaste faktorn när man vill anlita en redovisningsbyrå men andra viktiga faktorer att överväga är erfarenhet, kundtrygghet och tillgänglighet.

För dig som istället vill välja ett bokföringsprogram ni kan sköta själva bör ni fundera över följande faktorer när ni väljer program.

  • Kostnad vs funktioner – ett billigare program innebär inte alltid att det är bättre. Saknar du nödvändiga funktioner I bokföringsprogrammet kan kostnaderna öka istället för att minska I längden.
  • Kundtjänst. Finns en kundtjänst att ringa om du får problem med ditt bokföringsprogram?
  • Utbildning – vilket underlag finns för att lära dig bokföringsprogrammet på egen hand?
  • Användarvänlighet – hur enkelt är bokföringsprogrammet att faktiskt använda? Låt gärna flera medarbetare prova det program ni funderar på att välja för att upptäcka eventuella problem.

Hur kan en smart bokföringslösning hjälpa mitt företag?

I dagens datorbaserade samhälle är ett smart bokföringsprogram lösningen för kostnadseffektiva arbetsprocesser på företaget. Smidig e-bokföring kan hjälpa ditt företag att spara viktig tid som istället kan ägnas åt att göra affärer. Rätt bokföringsprogram för företaget innebar alltså i längden sparade pengar och därmed större möjlighet till vinster i ditt företag.

Tyvärr finns det ett antal oseriösa aktörer på marknaden idag, även om de inte är många. Seriösa bokföringsprogram kan sållas ut genom att läsa recensioner om programmen, kontrollera status på företaget som ligger bakom produkten hos konsumentombudsmannen samt genom att läsa igenom bokföringsprogrammets innehåll flera gånger för att försäkra sig om att man väljer rätt alternativ för företagets behov. Genom att göra alla dessa saker kommer chansen öka markant att du får ett bokföringsprogram som fungerar väl för just ditt företag.