QPC

Sjuksköterskor startar eget eller väljer bemanning 

Sjuksköterskor startar eget eller väljer bemanning 

Att arbeta som sjuksköterska är ett givande jobb där man dagligen får möjlighet att hjälpa patienter som lider av olika åkommor och problem. Det är dock samtidigt ett arbete där man måste jobba hårt för vad som ibland är relativt lite i lön. Idag har sjuksköterskorna själva funnit en lösning på detta problem och arbetsmarknaden håller därför på att förändras.

472-5-sjukskoterskor-startar-eget-eller-valjer-bemanningRunt om i landet ser man nu hur sjuksköterskor startar eget för att på så sätt skapa sig bättre förutsättningar för den typ av liv de önskar sig. Dessutom har ett antal bemanningsföretag öppnat upp för den om söker ett annat sätt att arbeta än via de traditionella arbetsgivarna. Fördelarna med att arbeta så här är många.

Fördelar med att sjuksköterskor startar eget eller jobba via bemanningsföretag

  • Du kan styra dina egna tider och även omfattning av hur mycket du arbetar. Vill du jobba heltid, deltid eller kanske på sjuttiofem procent – detta är upp till dig. Dessutom kan du välja om du vill jobba kvällstid, dagtid eller nattetid.
  • Du kan välja vilket område du vill arbeta inom och dessutom byta om och när du känner för det. Dina kontrakt är olika långa och du väljer själv hur du vill lägga upp dem.
  • Du får ofta även andra fördelar som till exempel gratis transport med kommunala transportmedel eller friskvårdsbidrag. Om du väljer att jobba i en annan kommun än den där du är skriven kan du ibland även få bidrag till hyra för att på så sätt undvika dubbla boendekostnader.
  • Till sist får du som egen företagare ofta också möjlighet att dra av för vissa kostnader som du annars inte kunde dra av på skatten för.
  • Den bemanningsanställde får alltid en specifik kontaktperson som man alltid kan prata med om man har undringar kring sin arbetssituation eller något annat uppkommer. Detta är tryggt för alla inblandade.

Nyfiken på ett alternativ – läs mer på http://medlease.se för att se om det kan vara något för dig eller någon som du känner. Mer intresserad av att bli entreprenör – man kan idag starta eget företag som sjuksköterska och styra sina egna tider så som det passar en. Dessutom får man chansen att utvecklas som människa genom att man lär sig mycket av att bli sin egen.

Tänk på detta när du väljer bemanningsföretag

  • Se över vad det är du själv söker. Vad du vill ha ut av en förändring inom arbetslivet eller privat är avgörande för vilken väg du bör gå och vilket företag du bör välja. Skriv gärna ned dina önskemål och tankar på ett så konkret sätt som möjligt. Då blir det nämligen lättare att se till att man får det man behöver.
  • Ha bra koll på vad du önskar dig i lön. Sjuksköterskor startar eget eller väljer bemanning då de i de allra flesta fall får en långt högre lön än annars. Vad som passar dig beror på vad du har som lönekrav.
  • Fråga runt i ditt nätverk. Vem vet, kanske har du kollegor eller någon annan som provat på detta själv och har bra tips. Se bara till att du hör med någon som du litar på för att garantera bra svar.
  • Gör egna efterforskningar på nätet. Där kan du hitta rekommendationer och omdömen från tidigare anställda och dessa kan vara värdefulla att ta del av för alla som vill undvika oseriösa aktörer på marknaden och få en riktigt bra arbetsgivare. Du kan också hitta bra information om hur det är att arbeta med eget företag.
  • Till sist. Glöm inte att läsa igenom ditt avtal innan du skriver på någonting. Ställ frågor om det är något som verkar tveksamt eller oklart i avtalet. I det finstilta hittar du information om vad som gäller i olika typer av situationer och det är viktigt att ha koll så att man kan undvika tråkiga överraskningar om något går fel. Om du känner dig osäker bör du alltid be någon ytterligare läsa igenom avtalet.

Sjuksköterskor startar eget eller väljer bemanningsföretag framför de traditionella arbetsgivarna. Detta är ett faktum som man inte kan bortse ifrån och som även media har plockat upp. Intresserad av en bra artikel i ämnet – Helsingborgs Dagblad skriver här om sjuksköterskan som startade eget och detta är en bra artikel för alla som på något sätt kommer i kontakt med ämnet.

Arbetet är bara en del av ens liv men är ändå mycket viktigt. Det är trots allt så att människan spenderar mycket tid där och att trivas är nyckeln. Gör man det kommer man med stor sannolikhet också att trivas i sitt liv i stort och detta kommer både familj och vänner väl till gagn. Tar man strategiskt smarta beslut kring vart man arbetar ökar chansen att man väljer rätt arbetsgivare för just ens eget liv.