QPC

Är du ledare och vill utvecklas? Gå på en inspirationsdag!

Är du ledare och vill utvecklas? Gå på en inspirationsdag!

Är du ledare och vill utvecklas? Gå på en inspirationsdag!

65-6-ar-du-ledare-och-vill-utvecklas-ga-pa-en-inspirationsdag-1

Som ledare är det naturligt att du till en början inte vet allt. Oavsett hur förberedd du känner dig är det ju trots allt så att man helt enkelt inte kan vara perfekt i ämnet att leda andra. Man kan helt enkelt alltid lära sig mer om hur man på bästa sättet inspirerar till ett fantastiskt resultat.

Är du ledare och vill utvecklas? Gå på en inspirationsdag! Detta är något som allt fler människor i ledande positioner gör och det finns ett flertal anledningar till varför. De mest uppenbara fördelarna kan du läsa om här nedan.

Fördelar med att delta på en inspirationsdag

  • Du får chansen att lyssna på inspirerande människor som oavsett vilket område de är verksamma inom kommer att kunna ge dig nya sätt att se på saker och ting. Detta är hälsosamt för alla.
  • Du får möjlighet att också träffa andra deltagare på dagen som på olika sätt kan inspirera dig. De är med stor sannolikhet mycket intresserade av att utvecklas och lära sig och det gör man bäst tillsammans med andra. Kanske skapar du också ett nätverk du inte trodde var möjligt genom att deltaga under dagen.

Inspirationsdagar erbjuds över hela landet

Är du ledare och vill utvecklas? Gå på en inspirationsdag! Nyfiken på var – den 22 maj kommer Stora Inspirationsdagen till Örebro Konserthus och hela dagen bjuder på spännande talare. Bor du inte i närheten av Örebro finns det inspirationsdagar över hela landet som du istället kan vända dig till. Chansen är helt enkelt stor att du hittar en som är rätt för dig, oavsett vart du bor och jobbar.

Vilka talar på en inspirationsdag?

65-6-ar-du-ledare-och-vill-utvecklas-ga-pa-en-inspirationsdag-2

Den som inte tidigare besökt en sådan här dag kanske känner sig fundersam på om det verkligen finns några talare som passar ens egna syften på en inspirationsdag. Faktum är dock att det garanterat finns åtminstone några som du kommer att gilla att ta del av om du besöker en dag. Sedan är det också viktigt att komma ihåg att den mest oanade talaren ofta är den som inspirerar mest. Nyfiken på en populär talare – Henrik Schyffert är en av Sveriges främsta komiker, läs mer om Henriks föreläsningar här och se om de kan vara något för just dig.

Läs dig till kunskap och inspiration

Är du ledare och vill utvecklas? Gå på en inspirationsdag! Vill du dessutom göra extra arbete kan du själv läsa dig till mycket viktig inspiration. Det finns mängder av bra läsning där ute och att se brett på det hela hjälper ofta till med att hitta rätt alternativ för dig. Nyfiken – på bloggen Creative Living kan du nu läsa om hur du kan utvecklas som ledare och detta är bra läsning för dig som vill inspireras på kort tid.

Så väljer du dag att deltaga på

Den som inte varit med på en inspirationsdag förut kan känna att det är svårt att veta hur man ska tänka för att välja rätt dag för just ens egna behov. Faktum är dock att det är relativt enkelt så länge man funderar igenom det hela strategiskt.

Tänk på detta när du väljer inspirationsdag

  • Börja med att kolla upp hur mycket pengar du kan lägga på ditt deltagande. Att känna till sin budget är en bra ide’ i de allra flesta lägen men speciellt om du ska göra en investering i din egen utveckling. Är du osäker på hur du ska gå till väga för att göra upp en budget bör du alltid rådfråga någon du känner om hjälp. Har du ingen som kan assistera dig kan du läsa på nätet för att hitta bra kalkyler du kan använda dig av som grund. Att lägga en del arbete på detta kommer att betala sig i längden.
  • Kolla med vänner och familj om de har bra tips. Är du ledare och vill utvecklas? Gå på en inspirationsdag! Någon du känner kanske har varit med på en och kan hjälpa dig vidare i ditt beslut om vilken du vill vara med på.
  • Ställ frågor. Sammanställ gärna en lista med frågor som du kan ställa till arrangören av en inspirationsdag du är intresserad av. Mejla eller ring in dina undringar. Får du tydliga svar kan du känna dig trygg med ditt val. Undanglidande eller inga svar alls tyder på att du istället bör vända dig till en annan arrangör.
  • Till sist. Glöm aldrig att läsa igenom villkoren för ditt köp av biljett. Då vet du vad som gäller om du plötsligt inte kan delta eller om du mot förmodan skulle vara missnöjd med något kring din dag. Ingen vill få en tråkig överraskning i det läget och det går att slippa med lite förarbete.

Nyfiken på att veta mer – en inspirationsdag för en bättre värld – låt dig inspireras i den här artikeln från Sydöstran och se om du vill hitta en dag som liknar denna i närheten av där du bor. Livet handlar om att utvecklas och det gäller att ta varje chans man kan.

Våga ta chansen att utvecklas som ledare

65-6-ar-du-ledare-och-vill-utvecklas-ga-pa-en-inspirationsdag-3

Är du ledare och vill utvecklas? Gå på en inspirationsdag! Det är aldrig för sent att lära sig att tänka i nya banor oavsett vilken ålder man har eller hur många år man arbetat inom sitt yrke. Att fånga möjligheten att lära sig mer om hur man blir en bra ledare är något man helt enkelt bör unna sig själv såväl som sina anställda. Då kommer arbetsplatsen att bli en bättre plats än någonsin att arbeta på. Detta gynnar dig som chef men även dina medarbetare som kommer att vara nöjdare än någonsin på sina jobb.

Livskvalitet är viktigt för alla, men kanske specifikt för den som har stort ansvar på sitt jobb. Att hitta en bra balans mellan jobb och fritid där man är nöjd med helheten skapar just livskvalitet och det är det som livet i slutändan handlar om. Ingen vet vad som sker imorgon så att leva idag är smart.