QPC

Enkelt att marknadsföra eget företag som sjuksköterska

Enkelt att marknadsföra eget företag som sjuksköterska

Blurred nurse preparing syringe for Injection by male patient in bed

Bland det allra senaste är sjuksköterskor som startar eget. Tänk att kunna jobba med dig själv som chef, det är nästan för bra för att vara sant. Men nu är det alltså möjligt och allt fler har tagit steget fullt ut. Som med allt annat är det viktigt att ha tillräckligt med information innan du sätter igång.

Något annat som blivit allt vanligare är att jobba genom ett bemanningsföretag. Det är ett annorlunda sätt att ta ett jobb på, men med sina klara fördelar. Dels så är lönen mycket högre men det är också ett bra sätt att kunna påverka dina egna arbetstider på ett alldeles speciellt sätt. Ytterligare något som är värt att titta lite närmare på.

Börja med ett bemanningsföretag

Det har blivit mer attraktivt att jobba för ett bemanningsföretag. Samtidigt så erbjuder de nu flera möjligheter som inte alltid fanns tidigare. Till att börja med så är lönen högre. Vanligtvis så tjänar en sjuksköterska som jobbar via bemanningsföretag bra mycket mer än en som är anställd på vanligt sätt. Naturligtvis så har inte denna form av arbete alla de samma tryggheterna som en fast tjänst kan erbjuda. Men fördelarna är ändå fler och viktigare tycker allt fler sjuksköterskor. Man kan numera hyra ut sig själv som sjuksköterska.

Ett bra bemanningsföretag månar om sina sjuksköterskor. De ser till att alla försäkringar är på plats och väljer uppdrag enligt önskemål. Vissa vill jobba heltid medan andra bara vill ha någon dag i veckan. För någon passar det bäst med morgonpass medan andra föredrar nattskiftet. En del har andra jobb på sidan av eller barn som måste passas. Det är inte ovanligt att jobba och plugga samtidigt. Eller helt enkelt fylla på inkomsten med lite extra pengar då och då. Om att starta eget företag som sjuksköterska kan du läsa på Medkomp.se.

Eget företag som sjuksköterska

Hur kan då en sjuksköterska starta eget? Ett bra sätt är genom att bli underleverantör till bemanningsföretaget. Detta öppnar oanade möjligheter, bland annat att kunna jobba på annan ort. Vissa sjuksköterskor vill pröva på ett nytt ställe. De kanske har barn eller barnbarn där och vill jobba samtidigt som de umgås lite extra. Eller så har de hittat kärleken men vill ha en prövoperiod innan de säljer och flyttar ihop. Det finns flera bra anledningar till att jobba någon annanstans.

Att ha eget företag gör dig också mer flexibel och självständig. Det är lättare att ta de jobb du verkligen vill ha, kanske inom någon speciell inriktning eller struktur. Många sjuksköterskor startar idag eget och om en av dem kan du läsa i den här artikeln från Helsingborgs Dagblad.

Det är en intressant utveckling och något som troligtvis kommer att växa till sig. Sjuksköterskor har alltid jobb men det kan vara roligt att satsa lite mer på sig själv någon gång ibland. På sina egna behov och intressen, utöver det generella att jobba inom vården.

8-6-2-sjukskoterska-eget-foretag-bemanningsforetag

Fler möjligheter till jobb och utbildning

En fördel med att jobba via bemanningsföretag eller som egen företagare är att det ger möjligheter att prova på olika former av sjuksköterskejobb. Ibland kan det behövas extra personal inom en avdelning som annars ligger utanför din kompetens eller inriktning. Men efter en kortare tid här kan du ha insett att detta är vad du vill hålla på med, det här kan bli din passion. Det kanske blir läge för en vidareutbildning, ett byte av inriktning eller specialisering. I den här artikeln från Dagens Medicin kan man läsa om hur sjuksköterskor flyr landstinget som arbetsgivare.

Vissa bemanningsföretag har en pott med pengar som de satsar på sina sjuksköterskor. När du jobbat via dem en viss tid så kan de hjälpa dig gå vidare. Du är viktig för dem och de vill att du ska trivas på jobbet. Egentligen är det något som de flesta önskar. Ett jobb som ger tillräckligt med pengar och som du tycker om. Det kanske inte alltid är fokus i livet, men det gör det i alla fall lättare att gå till jobbet varje dag.

Sjuksköterskor behövs alltid

Sjuksköterskeyrket har utrymme för olika personligheter och intressen. Grunden är en vilja att hjälpa andra och ett intresse för medicin. Bra sjuksköterskor är guld värda på avdelningarna och mottagningarna. De gör ett fantastiskt jobb med att ta hand om patienterna både fysiskt och känslomässigt. Många säger, och det med rätta, att utan sjuksköterskor så stannar Sverige.

Därför är det ett yrke att satsa på. Det kommer alltid att finnas jobb. Om du vill tjäna lite mer och kanske vara egen företagare så kan bemanningsföretag vara lösningen. Detta kan ge dig möjlighet att jobba med något du trivs med och få bra betalt för det. Du kan också välja dina arbetstider vilket är något som annars hindrar folk från att välja sjuksköterskeyrket. Här har du chansen att göra en insats och samtidigt tjäna pengar.