QPC

Fler telekomjättar satsar på miljön

Fler telekomjättar satsar på miljön

Fler telekomjättar satsar på miljön

Young businesswomen using mobile phone together while sitting against office building

Vid det här laget har ganska många hört talas om det gröna telekomföretaget som verkligen satsar på miljön. De planterar ett träd för varje kund, och det börjar nu bli en hel del. Men allt fler stora telekomföretag vandrar i samma fotspår. Kanske har de inspirerat varandra, vem vet? Det viktiga är att fler och fler ser till att inkludera miljömedvetenhet i sin dagliga verksamhet.

Det finns så mycket som du kan göra på en daglig basis. Och inte behöver det kosta så mycket heller. I längden så leder det till en renare miljö, och ditt företag som fortsätter att gå framåt. Det ena behöver inte utesluta det andra och de kan kombineras på ett lyckat sätt.

Grönare telekom och elektronik

Att bli grön kan involvera så många olika delar av ditt företag. Det måste inte vara utomstående projekt, utan du kan göra mycket på en lokal nivå. Att leva mer ekologiskt och miljövänligt är något som till och med privatpersoner kan göra. Ju fler som väljer de grönare alternativen desto bättre. Idag finns det också mycket att välja mellan, med flera bra alternativ. Håll dig uppdaterad om GT3C Sweden AB på LinkedIn. De har en hel del erfarenhet med naturliga möjligheter.

Samtidigt så finns det naturligtvis ett flertal stora projekt som kräver en lite större insats. Att plantera träd är en sak, andra jobbar med att rena vattendrag och ge alla tillgång till rent vatten. Ekologiska system som rubbats kan finna balansen igen med lite hjälp utifrån. Skogar kan gallras och vårdas, för att bara nämna några av de saker som du kan satsa på. Grön Telekom finns på Facebook.

Flera intressanta satsningar inom miljövård

Det finns alltså en rad med saker att göra, mer eller mindre krävande. Du måste inte utföra projekten själv eftersom det finns så många seriösa organisationer som jobbar mot samma mål. En renare jord, som inte förstörs utan blir hjälpt att läka. Vissa saker kan du dock ta hand om själv. Allt fler väljer till exempel att installera solpaneler eller på annat sätt utnyttja solens enorma kraft. Detta är något som kan vara aktuellt för både mindre företag och stora kontorskomplex.

Andra ser till att inte bara ta sin energi från förnybara källor utan även utnyttja den värme som alstras inom verksamheten. Bra mycket energi går till spillo varje dag, och det krävs inte allt för stora arrangemang för att istället kunna använda den. Ju större verksamhet, desto mer energi som sparas. Men även ett litet företag kan dra sitt strå till stacken, alla bidrag uppskattas. Även stora företag inom telekom börjar nu att förstå vikten av att satsa på miljön. Läs mer om hur i den här artikeln i MacWorld.

Allt fler gröna företag

Många individuella familjer har valt en naturligare, mer ekologisk livsstil. De väljer sin mat noga och ser till att den främst är lokalt producerad. Samtidigt så ser de på hur kläder och andra saker tillverkas, att inga värdefulla skogar eller mark blir förstörd någonstans i alla leden. Detta gynnar även de fattigare familjerna som får möjlighet att jobba på ett bättre sätt, eftersom dessa saker ofta går hand i hand.

Det är därför inte ett allt för långt steg över till olika verksamheter. Om du är övertygad om att grönt är bättre och försöker tillämpa det i ditt privatliv, så borde det falla sig naturligt att göra det även i ditt företag. Du kan börja så smått genom att återvinna papper, eller inte alls skriva ut sådant som lika gärna kan stanna kvar i elektroniskt format. Välja dina återförsäljare grundat på vilket rykte de har för miljövänliga alternativ. Speciellt viktigt i detta sammanhang är transport och tjänsteresor, där du kan göra riktigt mycket för att minska utsläppen.

Water's edge on beach; Koh Pha Ngan; Thailand

Allt fler stora företag satsar på miljön

Ibland kan pengar vara ett hinder. Det är fortfarande ofta billigare att inte vara grön, utan göra som alla andra. Därför är det extra intressant att se stora telekomföretag, som Apple, satsar på sina omgivningar. Det måste inte kosta så mycket, speciellt inte om allt fler väljer dessa alternativ. Samtidigt så måste alla göra som de vill eller klarar av. Alla bidrag, små som stora, är viktiga för helheten. Miljön är viktig och något som alla måste värna om.

Grön telekom, Apple och flera andra företag har insett vikten av att bidra till att jorden blir en bättre plats. Vissa delar är redan förstörda och det är svårt att göra något åt det. Men det finns fortfarande utrymme för att förbättra andra delar av jorden. Den kan hela sig själv, bara den får tillfälle. Så det är bara att fortsätta med alla bidrag till miljön och omgivningarna. Dels genom att minska sopberget och även alla avgaser. Men också genom att plantera träd, utnyttja alternativa energikällor samt rent allmänt slå ett slag för miljön.