QPC

Ge medarbetarna en smärtfri vardag med massage 

Ge medarbetarna en smärtfri vardag med massage 

134-6-1-battre-vardag-med-massage

Det är få personer idag som inte dras med någon form av smärta. Många på en daglig basis och allt för många har riktigt ont. Som tur är finns det en del saker du kan göra själv för att må bättre. Samtidigt så är det allt fler arbetsgivare som värnar om sina medarbetare även inom detta område.

Idag är det vanligt att ge de anställda vissa förmåner. Fika i allrummet, en fruktkorg, julbordet och en årlig kickoff börjar bli normen. Men sedan finns det en hel del annat som inte är lika generellt men som har blivit ganska populärt. Massage för att komma till rätta med smärtor är en av dessa.

Massage på arbetsplatsen

Alla har mycket att göra och det är inte alltid så lätt att låta de anställda gå iväg för olika sorters behandlingar. Naturligtvis finns det tillfällen då detta är nödvändigt. Men speciellt när det handlar om massage i förebyggande syfte så kan man faktiskt göra det på arbetsplatsen.

En del har ett stillasittande arbete med flera timmar framför datorerna. Andra jobbar fysiskt med sin kropp. De lyfter och bär, knappar in priser och använder sig alla sina muskler. Båda grupperna får lätt ont i rygg och nacke, det talas om musarm och mycket annat som är ett resultat av arbetet. Med bara lite massage varje vecka kan allt detta motverkas, och kroppen kan få en chans att återhämta sig. Aktiv Träning & Massage i Linköping erbjuder företagsmassage – gå hit och se priser.

Vid dessa tillfällen så kommer väl utbildade personer med stor erfarenhet direkt till kontoret. Hur ofta är upp till arbetsgivaren. En del bokar in ett program med en gång i veckan, andra kanske bara en gång i månaden. Eftersom det är en förmån för de anställda så fungerar det bra vilket som.

Nyttan av massage

Det är klart att du inte kan göra vad du vill med dina muskler och sedan hoppas att lite massage ska göra susen. Kroppen är en fantastisk maskin som du måste ta väl hand om. En sund kost och motion är något du bör tänka på varje dag. Men sedan behövs det ofta det där lilla extra. Det som på engelska kallas för TLC, kärleksfull omhändertagande. Läs mer om vad massage kan göra för dig på www.aktivtraningmassage.se.

Bland annat så kan det förebygga eller bota smärtor som är direkt relaterade till ditt arbete. Om du sitter och kör upp axlarna varje dag framför en skärm så blir musklerna trötta och slitna. Med massage kan du få blodcirkulationen att komma igång och smärtorna försvinner. Vad personalen sedan gör är att de ger dig ett program som du kan följa själv till nästa gång. Hjälp till självhjälp är det allra bästa, och en bra uppföljning på en massage session.

Woman having back massage

Nyckeln till ett smärtfritt liv

Det är alltså ofta en kombination av olika tilltag som hjälper dig att bli av med värk och smärtor. Till att börja med så måste du lära dig hur du ska arbeta. Vissa rörelser leder ofrivilligt till värk, men om du bara kan variera dem lite så blir det genast mycket bättre. Vissa kontor låter de anställda stå och jobba delar av dagen. Detta tar bort en viss belastning från rygg och skuldror.

En lätt massage kan göra underverk och kan göra dig till en ny människa. Det är positivt att se hur allt fler arbetsgivare ger det där lilla extra till sina anställda. Egentligen så kan det vara av själviska motiv. En frisk medarbetare sjukskriver sig inte lika ofta och är mer produktiv under de timmar han eller hon är på jobbet. Sydöstran skriver i en artikel om hur företagsmassage blivit populärt.

Göra gott mot din nästa

Det finns alltså flera bra anledningar till att bjuda de anställda på en massage då och då. Vissa arbetsgivare anser sig inte ha råd att täcka alla kostnader, men de tecknar ändå ett avtal för sina arbetsplatser. Sedan är det upp till var och en att boka en konsultation och betala för den. Men de slipper lämna sitt arbete och förlora inkomst på grund av ledighet.

Allt detta leder till en mer avslappnad arbetsplats. De flesta av de förmåner och tilltag som en arbetsgivare satsar på idag är en del av att göra jobbet mer attraktivt. Alla vet vid det här laget att en nöjd arbetare är mer produktiv. Om de anställda trivs med varandra och arbetsmiljön så gagnar det alla. Massage kan ge en smärtfri vardag för dina medarbetare. Få reda på mer i den här artikeln i Vetlanda-Posten.

Den allra bästa massagen

Det är viktigt att få hjälp av professionell personal. De vet precis var de ska trycka och klämma. Eftersom de har ett gott grepp om hur musklerna fungerar kan de visa dig precis hur du ska använda dem på rätt sätt. Istället för att ständigt utsätta musklerna för dåliga positioner och arbetsställningar så kan du tvärtom stärka dem.

Woman Receiving a Massage

Ju starkare muskler du har och ju friare som blodet flödar genom dem desto bättre kommer du att känna dig. Vartefter tiden går så blir det inte längre jobbigt att gå upp på morgonen och ta sig till arbetet. Om du trivs med dina arbetsuppgifter kommer det verkligen att bli en stor skillnad för dig. Med en smärtfri vardag kommer du att kunna njuta av ditt arbete. Men även om du inte har det allra bästa jobbet så kommer det i alla fall att bli drägligt. Utan smärtor kommer vardagen att flyta på så mycket lättare.

Förmåner på arbetsplatsen

Det är aldrig bra att ta saker och ting för givet. Alla förmåner du får på jobbet är just det. en sorts gåva från din arbetsgivare. Men alla vet hur viktigt det är för arbetsmoralen att behandla sina anställda väl. Att hjälpa dem hålla sig friska och ge dem en trevlig miljö att jobba i. Med massage på arbetsplatsen kommer värk och smärtor försvinna. Tänk vad mycket en liten halvtimma varje vecka kan göra. Om du vill ha mer massage kan du ju alltid boka in en annan tid.