QPC

Så skapar du lojalitet med teambuilding

Så skapar du lojalitet med teambuilding

307-6-1-lojalitet-genom-teambuilding

För bara några år sedan så var det inte många som tänkte nåt mer på kickoff, teambuilding och företagsaktiviteter. Du hade det årliga julbordet och kanske någon firmafest då och då. Men idag så har allt fler företag insett vikten av att dra gruppen tätare samman. Att uppmuntra sina anställda och hjälpa dem lära sig hur man samarbetar. Och även hur lojalitet kan bli ett av resultaten.

Det finns mycket du kan göra för att bygga känslan för gruppen, eller teambuilding som det ofta kallas. Vissa företag har specialiserat sig på aktiviteter som automatiskt gör att du samarbetar, men utan att det känns jobbigt. Istället ligger fokus mycket på att ha det roligt tillsammans. Kanske inte som ett julbord, men ändå organiserat nöje.

En mångfald av aktiviteter

Det är inte alltid som det måste ta så lång tid. många ser till att lägga någon trevlig aktivitet i samband med ett möte eller konferens. Då är alla ändå samlade och det faller sig naturligt att avsluta dagen med något speciellt. Annars så kan ni bara boka in en kväll eller eftermiddag direkt efter jobbet. Det går bra att hyra en vedeldad badtunna i Uppsala och uppleva några härliga timmar tillsammans.

Ofta så uppskattas dessa aktiviteter av de anställda. Det känns rätt på något sätt och ökar känslan av att höra ihop. För en arbetsplats är ju en samling personer som kanske inte är vänner från början. De har kommit samman med jobbet som knutpunkt. Därför kan det vara bra att umgås socialt och lära känna varandra under lite mer uppsläppta förhållanden. Du kanske inte blir bästa vän med dina arbetskamrater men det leder till en större frihet på arbetsplatsen. På sagolikupplevelse.se hittar du teambuilding för en liten grupp i Uppsala.

Nyttan av kickoff och teambuilding

Det har visat sig vara en enorm framgång med dessa evenemang. Till att börja med så hjälper de medarbetarna att lära känna varandra. Du kanske har sett någon varje dag i flera år utan att egentligen veta någonting om dem. En person kan verka tråkig och allvarlig, och så visar det sig att de har världens bästa humor. När du känner deras andra sidor blir det lättare att ha ett bra samarbete med varandra. Affärsvärlden skriver här om hur teambuilding är avgörande för att hitta bra medarbetare.

När du har skrattat tillsammans med någon, eller brutit bröd vid samma bord, så blir alltid förhållandet något annorlunda. Med de teamaktiviteter som anordnas så blir samarbetet ännu närmare. De är utvecklade för att få folk tillsammans, och används flitigt av flera företag. Många gånger så handlar det om att lösa uppgifter som en grupp. Detta ger också tillfälle för träning av ledare, ytterligare en fördel med teambuilding.

307-6-2-teambuilding-samarbete-lojalitet

Praktisk hjälp för verksamheter

Du kan prata i timmar om samarbete och känsla för gruppen. Att alla är viktiga delar av en helhet och att ingen ska känna sig utanför. Denna typ av föreläsning är viktig, och har sin plats. Men den bör kompletteras med praktiska lösningar. En dag som sätts åt sidan för gruppen, för arbetsplatsen. Den kan innehålla en viss del teori, men ofta så är det aktiviteterna som drar medarbetarna närmare varandra. Aftonbladet skriver i denna artikel om hur tidig teambuilding kan ge bättre jobbchanser.

Vissa aktiviteter är fysisk träning. Det kan vara femkamp, eller något spännande typ Fångarna på fortet. Eller så tar gruppen det lugnt tillsammans. Äter en god middag och badar sedan bastu ihop. Sitter och grillar under stjärnorna och berättar spökhistorier. Vissa företag bjuder in de anställda på spa och massage, kanske i samband med en konferens. Stadsvandringar och matlagning hör till andra aktiviteter.

Valmöjligheterna är många, och det bästa är ofta att låta specialister anordna dessa dagar. De tar hand om allt det praktiska, det är deras yrke och passion. Du berättar vad det är du vill åstadkomma och om du har några tankar runt gruppens uppläggning. De ser till att allt fungerar och att alla blir nöjda. Ofta så märker inte ens de anställda att de drar nytta av teambuilding. De känner bara att atmosfären på jobbet blir annorlunda efteråt.

Fördelar med att satsa på gruppen

Det har visat sig att en arbetsplats fungerar bättre efter en kickoff eller teambuilding. Naturligtvis bör det kombineras med en uppföljning. Allt fler har möten varje vecka eller i alla fall regelbundet. Här har alla en chans att säga vad de tycker, komma med förslag och tillsammans hitta lösningar. Det ska vara uppenbart att ingen kugge är för liten, och att all framgång är resultatet av att alla jobbar tillsammans.

Många anser att teambuilding och fokus på samarbetet är något positivt. Dagens Nyheter rapporterar i en artikel att social teambuilding kan öka lojaliteten hos medarbetarna. Det leder till större trivsel på arbetsplatsen och att de anställda hellre stannar kvar. För ett jobb är ju inte bara en plats för att tjäna pengar. I alla fall inte i de flesta fallen. Du vill kunna se fram emot att gå till jobbet. Kanske inte lika mycket som du ser fram emot helgerna, men i alla fall ska det finnas en viss känsla för arbetet.

307-6-3-kickoff-teambuilding-narhet-lojalitet-gruppkansla

En väl fungerande grupp

Idag är det vanligt att satsa på arbetsmiljön. Många företag har renoverat sina kontor och gjort dem mer trivsamma. De kontaktar inredningsarkitekter men även psykologer för att komma fram till hur arbetsplatsen kan bli mer trivsam. För detta sprider inte bara glädje utan ökar även produktiviteten. Det är en investering i verksamheten som har visat sig vara mycket lönsam.

Sedan hålls det fler möten av olika slag. De anställda har större möjlighet att komma upp med förslag och det är inte samma hierarki som tidigare. Helt klart så har alla sina egna roller, och det finns fortfarande chefer. Det är inte fråga om en demokratiskt driven organisation. Däremot så värderas individerna ofta på ett annorlunda sätt.

Bland förmånerna kan det också finnas fikabröd, fruktkorg och kanske ett gymkort. Ett antal företag tillåter sjukgymnaster att besöka arbetsplatsen för att erbjuda massage åt de anställda. Allt för att personalen ska trivas och hålla sig friska. En fin gest men även smart för affärerna.

Bygga upp arbetsplatsen

Som en del av att skapa trivsel och harmoni så anordnas sedan kickoff eller teambuilding. Det blir gärna en regelbunden händelse, eftersom du snabbt ser hur bra det fungerar. Grunden har redan lagts genom de förändringar som gjorts på arbetsplatsen. Nu gäller det att bygga vidare och arbeta på de mänskliga relationerna.

Att skapa en väl fungerande grupp är inte alltid så lätt. Det finns avundsjuka, lättja, dålig kompetens och mycket annat bland en helt vanlig personalgrupp. För att inte tala om personliga problem som ju påverkar ditt humör och hur du jobbar. Men ganska ofta så upptäcker du också nya talanger eller möjligheter vid dessa tillfällen. Tysta medarbetare som faktiskt har bra mycket att bidra med, bara de får en chans.

Så teambuilding har definitivt en viktig plats i ett företags verksamhet. Det leder till lojalitet och ökar möjligheterna att få något gjort. Undersökningar visar att du snabbt tjänar in det du lägger ner på dessa aktiviteter, och att du ser resultat både kort- och långsiktigt. Många undrar hur de egentligen klarade sig utan teambuilding tidigare. Det fyller ett stort behov.