QPC

Så fångar digitala skyltar din uppmärksamhet

Så fångar digitala skyltar din uppmärksamhet

784-1

Driver du företag så är det mycket du måste tänka på för att lyckas med det du gör. Varje dag handlar om att ta beslut som kan påverka framtiden på så många sätt och detta kan vara obehagligt för den som inte är van. En av de viktigaste sakerna du måste bestämma dig för är hur du ska synas för andra.

Nyckeln till ett företag som lyckas är ett som syns för potentiella kunder. Gör man inte det har man ju inte en chans eftersom ingen helt enkelt vet att man finns. För att synas måste man marknadsföra sig själv och detta kan man göra på ett antal olika sätt. Idag sker mycket på sociala medier men det är samtidigt vanligt att man också håller sig till mer traditionella sätt att marknadsföra sig själv.

Har du en butik gäller det att göra den välkomnande eftersom inga kunder vill stanna eller komma tillbaka till en butik som inte är trevlig att gå omkring i. Att ha smarta digitala skärmar i butik blir allt vanligare eftersom det gör att kunderna lätt kan se vad som är på gång i butiken och känner att de vill upptäcka mer. Det finns mycket forskning kring så fångar digitala skyltar din uppmärksamhet och detta är något som allt fler företagare upptäcker och satsar på.

En butik ligger ofta på en gata där det finns andra butiker. Kanske finns där inte en som säljer samma saker som du men oavsett så vill du gärna locka kunder till att gå in och du kan gå hit för att köpa din nästa snäppram vilket är smart för dig som vill marknadsföra dig på ett enkelt sätt.

Medias rapportering om digital skyltning

784-2

Eftersom utvecklingen de senaste åren har gått snabbt vad gäller det digitala så är det inte så konstigt att digital skyltning ibland tas upp i media. Så fångar digitala skyltar din uppmärksamhet. Läs mer på den här sidan i Ny Teknik och se om det kan vara något för dig. Kanske är det dags att göra en uppdatering som du inte tänkt på utan att det för den skull kostar skjortan.

Mariestads-Tidningen skriver här om hur digital skyltning även kommer bli ett faktum utmed vägarna och detta är onekligen något man ser allt mer av i samhället idag. Utvecklingen kommer helt enkelt bara att fortsätta framåt och man kommer att fortsätta hitta nya sätt att använda digital skyltning hela tiden.

Tänk på detta då du ska köpa digitala skyltar

  • Ha koll på finanserna. Det är alltid nödvändigt att göra en budget för dina inköp. Det är ju faktiskt så att de allra flesta av oss inte har en obegränsad plånbok och då tjänar man på att planera väl. Genom att göra upp en budget får du en ide’ om hur mycket du kan lägga och därmed också vilka skyltar du kan köpa först. Gör du en lista över de viktigaste kan du ju beta av dem efter hand som du har råd. Du vill ju se det som en investering och inte något som lägger stor tyngd på den redan ekonomiska bördan för företaget. Har du någon som är ansvarig för ekonomin på ditt företag bör du be dem att göra detta. Om det är du själv kan du alltid hitta stöd för hur du ska göra i böcker och på nätet. Alternativt kan du fråga någon du har förtroende för om hjälp.
  • Hör med mentorer och mer erfarna affärsägare. De kan ha bra tips på ett företag som du kan vända dig till och/eller hur du ska tänka när du gör ditt val. Se bara till att det inte är en direkt konkurrent du frågar. Du vill ju kunna räkna med ärliga och bra svar.
  • Kolla på nätet om där finns rekommendationer och tips. Många tidigare kunder hos de flesta sorters företag lämnar sina tankar på sajter på nätet idag. Genom att söka på ett företagsnamn kan du få upp vad människor har tyckt och därmed ökar du chansen för att du ska kunna undvika oseriösa aktörer. Det är med andra ord väl värt det att lägga några minuter på detta om du vill vara trygg med ditt val. Du kan också söka efter nyhetsartiklar eftersom dessa kan visa om företaget figurerat i nyheterna på något negativt sätt.
  • Samla de frågor du har i en lista och mejla företagets kundtjänst direkt. Du vill ju få svar på det du undrar över och de borde vara glada över att få hjälpa dig. Inga svar kan tyda på att de har något att dölja så var noga med att tänka över om du inte bör vända dig till någon annan istället om du inte får svar på ditt mejl. Självklart går det lika bra att ringa. Företag som säljer denna typ av produkt vet att så fångar digitala skyltar din uppmärksamhet och alla seriösa aktörer kan hjälpa dig hitta rätt produkt för dig.
  • Läs igenom villkoren för ditt köp innan du slutligen bestämmer dig. Då vet du precis vad som gäller och slipper fundera på om du gjort ett gott val eller ej. Skulle du vara missnöjd med något känner du också till dina rättigheter vilket är extra bra. Be gärna någon du känner och någon som har kunskap inom detta område om att läsa igenom villkoren tillsammans med dig. Då kan ni båda hålla ögonen öppna för om något inte är som det ska. Att ställa frågor i detta läge är också smart. Det är aldrig för sent att få klarhet kring något som inte är tydligt.

Ta bättre beslut med mycket information

784-3

Det är alltid lättare att ta bättre beslut om du informerat dig om allt som har med ämnet att göra. Då kommer du att öka chansen för att du ska bli riktigt nöjd med det du handlar och därmed också för att din firma ska kunna få nytta av det du köpt. Detta är alltid positivt för den som vill vara en smart företagare i alla lägen.