QPC

Därför satsar allt fler på semesterboende i Italien

Därför satsar allt fler på semesterboende i Italien

Därför satsar allt fler på semesterboende i Italien

Sommar och semester hör ihop. Men nu för tiden är det också ganska vanligt att dela upp sina veckor över hela året. För svenska folket tycker om att resa. Gärna ut till sommarstugan här hemma när det är fint väder. Men annars är de ganska bra på att utforska andra länder, mer eller mindre exotiska. Till och med små barn kan ett par ord på italienska, thailändska eller vart resan nu har gått.

Det är bra att byta miljö någon gång ibland. Egentligen är det så lite som behövs för att du ska känna dig utvilad och redo för vardagen igen. Samtidigt så får du perspektiv på livet genom att se hur andra lever. På något sätt blir du alltid rikare av att resa, även om det kostar pengar. Det är också bra för barnen att redan från ung ålder få uppleva något annorlunda. Eftersom samhället idag är så blandat med folk från världens alla hörn kan det ge större förståelse eller empati.

Södra Europa har mycket att erbjuda

Du måste inte alls resa så långt för att få en helt annorlunda utsikt. Spanien och de grekiska öarna har länge varit populärt, men nu börjar folk få upp ögonen för andra länder också. Det tar bara några timmar från Sverige innan du är i ett mer eller mindre exotiskt land. Där maten är fräsch och vinet flödar, från vingårdarna som ligger precis runt hörnet. Landskapet är vackert, med långsträckta kuster. Men planera gärna lite extra innan avresan. Låt Interhome hitta ditt nästa semesterboende.

För boendet är en viktig del av upplevelsen. Om du bor bra så kommer hela resan att bli så mycket bättre. En del väljer att hyra lägenheter och bo som lokalbefolkningen. Laga till alla de härliga grönsakerna de ser på marknaden och prova på minst en ny ost om dagen. Du kan slappna av riktigt ordentlig om du har ett bra boende. Sova gott och utnyttja dagarna maximalt. De flesta har bara några få dagar till resan, en eller ett par veckor. Men det räcker om du planerar väl. Företaget Interhome har ditt nästa semesterboende i Kroatien eller Italien.

Det spelar ingen roll om du reser på vintern eller sommaren. Många länder i Europa har ett behagligt klimat oavsett när på året det är. Tycker du om att åka skidor eller andra vintersporter finns det ännu mer att göra. Men bara det faktum att det inte faller någon snö i södra Europa och att du kan bada på jullovet kan vara mycket värt.

1425-2

Varför välja Italien?

Alla har sina egna små smultronställen. En ort eller ett land som de återvänder till år efter år. Nu när många reser bort lite oftare så har det blivit lättare att åka dit du trivs men ändå ha tid över för att utforska nya horisonter. Södra Europa är lätt att ta sig till över en helg, många har nu sommarstugan där istället för i Sverige. Expressen rapporterar här om att allt fler satsar på semesterboende i Italien.

Vad har då Italien att erbjuda som är så lockande? Först och främst trivs många med kulturen. Folk är öppna och gästfria, speciellt i de södra delarna av landet. Du kan lätt komma i samspråk med någon på den lokala baren, och det spelar inte så stor roll att få kan prata engelska. Med gester och ansiktsuttryck kommer ni att bli bästa kompisar på nolltid.

Att maten och drycken är helt fantastisk är inte heller något du ska ignorera. Varje region har sina egna specialiteter som de gärna visar upp. Du kan äta dig igenom landet och därmed lära dig om dess historia. För här både araber och greker varit och härjat, vilket återspeglas i deras maträtter. Uppe i norr är det tyska eller franska inflytandet uppenbart, och man talar helst dessa språk. Allt detta har gett dem en säregen och samtidigt inbjudande matkultur.

Naturen i Italien är också storslagen. Allt från de skyhöga alperna till kusterna som sträcker sig flera mil runt hela landet. Vissa ställen är fulla av turister under sommarmånaderna men du kan alltid hitta en liten plats för dig själv. Det är lättare om du kommer när italienarna inte har sin semester, med andra ord ska du undvika augusti månad om du vill ha lugn och ro på stranden. Såvida det inte är något likande du faktiskt vill ha under semestern. Allt för att det ska vara annorlunda mot vardagslunken som ju inte alls brukar vara så packad med folk hemma i Sverige.

Var ska vi bo?

På sina håll i de populäraste turistländerna har var och varannan person ett litet hotell eller hyr några rum till besökare. Vad som är bäst kan bero på vad du är ute efter. En del vill gärna bo mitt inne i smeten, det vill säga i centrum av staden. Andra föredrar att bo i närheten av stranden, allra helst vill de kunna se havet från fönstret. Det viktiga är ju att din semester blir bra. Att du får med dig allt det du önskar, oavsett vad det är.

Sveriges Radio rapporterar i detta inslag om vikten av att enbart vända sig till seriösa firmor för hjälp med semesterboendet. Det är en självklarhet att om boendet inte blir bra så fungerar ingenting. Du har dina tankar och drömmar om hur semestern ska se ut. Därför ska du se till att boka med någon som är seriös och som kan erbjuda dig det du är ute efter. Nu för tiden är utbudet relativt stort, så priserna har pressats. Du kan få ett riktigt härligt semesterboende till en rimlig penning.

1425-3

Tänk därför efter vad som är viktigast när det kommer till ditt semesterboende. Det blir ju lite skillnad om du hyr en bil, till exempel. Då kan det vara skönt att bo utanför de mest trångbodda ställena och satsa på mer lyxigt boende. Kanske hyra en villa med pool och stor veranda. Där du kan sitta och smutta på din drink medan solen sakta går ner över bergen. Total relax och en chans att ladda batterierna något riktigt rejält.

Inte allt för dyrt i Italien

En fördel med att hyra hus eller lägenhet är att du kan pressa kostnaderna en hel del. Ofta finns det billiga flygresor, och även om du betalar separat för boendet så det ändå vara billigare än med charter. Sedan kan du spara in pengar på ätandet. Du kan köpa hem varor från en lokal butik och slipper äta alla måltider ute på restauranger. I alla fall har du ett alternativ ifall du vill lägga ner lite mindre på just den delen av semestern.

På nätet finns det flera bra hus och lägenheter som du kan hyra. Var försiktig och boka bara via seriösa sajter. Ett litet tips är att alltid betala med ett kreditkort och inte göra banköverföringar. Det gör det lättare att få tillbaka pengarna om något skulle bli fel. Naturligtvis är det bäst när allt går smidigt tillväga och du verkligen kan njuta av din semester i Italien.

Dricka kaffe i små koppar och äta pasta för glada livet. Gärna med ett litet glas efteråt som hjälper dig med matsmältningen. Livet är till för att njutas av, och det kan de verkligen i de sydliga länderna. Mat och umgänge är viktigt för dem och du kommer att känna dig som hemma där.