QPC

Så fungerar drop-in-rekrytering

Så fungerar drop-in-rekrytering

Så fungerar drop-in-rekrytering

1553-1

Det kan inte nog understrykas hur viktigt det är med rekrytering. Inte bara för lite högre positioner, men även för så kallade vanliga arbetare. Ju mer ansvar en medarbetare har desto viktigare blir det att du hittar rätt person till posten. Men för att ett företag ska växa till sig lönar det sig att satsa på bra personal på alla nivåer. För att du ska lyckas med detta gäller det att ha en bra rekryteringsprocess.

Du kan anlita en firma som sköter allt det praktiska för dig. De har resurser och tillgång till databanker som gör det lättare för dem att hitta den rätte för just dig. Ett alternativ är att investera i program som hjälper dig med allt, från annonseringen till urvalet av passande kandidater. Oavsett vilken metod du väljer ska du ta rekryteringen på allvar. Ett populärt sätt är att använda sig av drop-in rekrytering.

Hur pass viktig är din personal?

De flesta företag skulle nog svara väldigt viktiga på den frågan. För personalen är ju basen för hela verksamheten. Om du inte har personal som är både duktig och villig att arbeta så kommer du inte så långt. Hur man gör för att locka till sig bra personal kan variera. En ordentlig lön kan vara något som är intressant för potentiella sökanden. Många kan tänka sig att jobba med lite tråkigare saker eller på en ort som de kanske inte valt själva om de bara får ordentligt betalt.

Flexibla arbetstider kan vara en annan sak som tilltalar sökande. Om de kan anpassa sitt jobb runt barnens dagistider eller universitetsstudier så kan posten vara mer attraktiv. För andra är det arbetsuppgifterna som är viktigast. De vill ha ett arbete som är tillfredsställande och där de kan använda sin kunskap fullt ut. Eller så kan det handla om en post där de har chansen att gå framåt, växa till sig och göra karriär. Allt detta är saker som bör framgå redan när du annonserar efter personal. Både du och de måste ha klart för sig vad man kan förvänta sig av jobbet. Smart rekrytering som ger resultat.

Eftersom det kan ta en hel del tid i anspråk med rekrytering gör du väl i att lägga ut det på andra. Professionella firmor som specialiserat sig på detta. En del har sin egen nisch, de hjälper dig hitta säljare, sjuksköterskor, chefer eller något annat du vill ha. Andra är mer allmänna och arbetar enligt en särskild process. Det viktiga är att resultatet blir bra och du slipper lägga ner allt för stora resurser på att hitta rätt personal. Du kan klicka här för mer information.

1553-2

Bygga upp en verksamhet

Det kan ta tid att bygga upp ett företag till den status eller nivå som du önskar. I början kanske du måste nöja dig med den personal du har råd med. Med tiden kan du dock anställa fler och göra ditt företag solitt. Var försiktig så du hela tiden hittar den rätte, för det är svårt att byta ut någon om de inte riktigt håller måttet. Smålandsposten skriver i en artikel om när många ska rekryteras samtidigt.

Ett sätt att nå ut till folk när du behöver anställa flera personer är genom drop in. Det är inte alls ovanligt att bra medarbetare inte är så sugna på att ställa samman ett cv och skicka in. De kan ha alla de rätta förutsättningarna för att jobba inom en viss sektor, och då kan det fungera bra att hoppa över urvalsprocessen och gå direkt till intervjuerna. Helagotland.se skriver här om fenomenet drop-in-rekrytering.

Välj dina medarbetare noga

Du har en bra affärside’ som du vill bygga på. Finansieringen är på plats och du har kommit igång med verksamheten. Då är det viktigt att välja dina medarbetare, men gör det med omsorg. Eller så har du redan en aktiv verksamhet, och behöver mer personal. Någon kanske slutar eller så vill du omstrukturera rörelsen. Det finns alltid bra anledningar till att rekrytera mer personal.

Här gäller det att följa en bra metod. Drop in kan vara ett alternativ, men inte för alla sorters branscher. Ibland bara måste du samla in cv, läsa igenom dem och fortsätta processen baserat på vad du ser. Naturligtvis är det inte helt nödvändigt att du gör allting själv. En bra firma kan ta hand om så gott som allt, fram till en andra åsikt och slutlig presentation av kandidaterna.

Vid den slutgiltiga intervjun är det viktigt att se inte bara på vilken utbildning eller erfarenhet personen har. Ibland kan den rätta inställningen kompensera för brister i den formella skolgången. Du vill ju ha någon som inte bara kan sina uppgifter men också vill satsa på ditt företag. Det handlar om en ömsesidig vinst eller avtal. Förbered därför noga för intervjuerna och se till att du får med dig allt som inte yttras högt.