QPC

Behovet av magasinering vid renovering

Behovet av magasinering vid renovering

Behovet av magasinering vid renovering

Att renovera eller flytta är stora saker. Det tar tid och kräver en hel del insats. Du måste flytta undan eller packa ner dina saker, för att sedan bära tillbaka allting och ställa det på plats när allt är klart. En renovering kan ta lång tid, och det bästa kan då vara att magasinera dina saker. Då vet du att de är säkra och i gott skick tills det är dags att komma till rätta igen. 

Många par flyttar från sin villa till en mindre lägenhet när barnen har flyttat ut. De kanske har flera fina gamla klenoder som nu inte får plats i hemmet. Eller så har du en tillfällig bostad medan du väntar på att din egen ska byggas klart eller renoveras. Eventuellt så hyr du något som redan är möblerat. Det finns många tillfällen då det lönar sig att ställa undan sina saker i ett magasin. 

Planera för en flytt

Det är mycket som ska fungera när du flyttar. Om den inkluderar en renovering så är det ännu mer du har att tänka på. Många flyttfirmor ger dig en kom-ihåg-lista med de viktigaste och vanligaste uppgifterna. Där kan du sedan bocka av vartefter något blir gjort. Lägg gärna till sådant som du själv tänker på, för om det är nerskrivet så är det svårare att glömma något. 

En av de viktigaste uppgifterna är att boka in en flyttfirma och packa ner dina saker. Om du vill flytta på en helg bör du vara ute i god tid. De blir ofta fullbokade då eftersom de flesta inte vill ta ut sina semesterdagar för en flytt. Helt klart så lönar det sig att anlita en professionell flyttfirma. De har all utrustning och vet exakt vad som ska göras. Du behöver någon som bär din flytt

Det är inte alla bostäder eller kontor som är exakt likadana. Ofta är hela poängen med att flytta att du ska betala mindre. Eller att du vill ha din verksamhet på en central plats, och där kostar ofta lokalerna mer per kvadratmeter. Då gäller det att jämka och välja ut vilka saker som är allra viktigast att få med sig. Resten kanske du måste ställa in i ett magasin. De förvarar möbler om du inte har plats själv. 

1852-2

Du måste inte göra allting själv

Svenska folket som helhet är oberoende och självgående. Det vill säga du ber inte gärna om hjälp om du tror att du klarar det själv. Skulle du behöva någon annan som gör saker så är det regeringens skyldighet att tillhandahålla någon lösning. Det här fungerar ganska bra för det mesta. Men ibland så måste du öppna dig själv och tillåta andra att hjälpa dig. Bärhjälp kan komma från oväntat håll. 

Folk vill göra något för andra, och det är bra för alla att ge och ta emot tjänster. Sedan finns det mycket som du inte måste göra själv för att du kan betala någon annan för att göra det. Glöm regeringen, de ingriper inte när du ska flytta eller för andra tjänster som du är ansvarig för själv. Plus att ju mer de ger ut desto högre blir skatterna, så det ligger i allas intressen att hitta andra lösningar. 

Ett nytt sätt att leva på

Det är vanligt idag att flytta oftare än vad folk gjorde tidigare. Många bor i andra eller tredje hand, speciellt i de stora städerna. Du tar din utbildning på annan ort, antingen för att det är lättare att komma in eller för att de har just den specialisering du önskar. Det är vanligt att flytta dit jobbet tar dig, speciellt innan du hunnit bilda familj och har mer behov av stadga. 

Allt detta har lett till ett nytt behov. Det är inte alltid du kan ta med dig dina saker till varje nytt boende. Du kanske bor trångt men hoppas kunna utöka din bostadsyta. Under studenttiden är det bäst att bo billigt, så att du slipper höga lånekostnader. Folk köper hus som behöver fixas, för då kan de få det exakt som de vill. Plus att om du här lite händig så kan du få ditt drömboende långt innan du egentligen har råd med det. Sveriges Radio berättar om behovet av magasinering vid renovering. 

1852-3

Spara dina saker

När folk flyttar så ofta, eller om det helt enkelt handlar om en renovering, så uppstår även ett behov av att lagra dina saker. Det samma kan hända om du ärver möbler eller andra stora saker. Just nu har du inte plats för dem. Men du vill spara dem för ett framtida behov. Vissa saker kanske inte är så värdefulla rent ekonomiskt, men de har stort värde för dig och din familj. Så det finns flera bra anledningar till att magasinera sina saker. Där ligger de i säkert förvar fram till den dag då du kan ta fram dem och börja använda dem.