QPC

Innovativa tjänster för tidrapportering

Innovativa tjänster för tidrapportering

Innovativa tjänster för tidrapportering

Allting styrs av klockan. Bussen går vid en viss tidpunkt och du måste klocka in på jobbet i tid. Till och med barnen som går på förskolan vet att hämtning och lämning är reglerat av en tidtabell. Inte för att det är dåligt att styras av tid, eller rättare sagt att ha ett schema. Du får mycket mer gjort om allting inte lämnas åt slumpen. Genom att organisera din tid blir du mer effektiv och kan hinna med så mycket mer. Både jobb och fritid blir intressantare dom du har någon form av struktur.

På en arbetsplats är det extra viktigt att hålla tiden. Dels så betalar du för att medarbetarna ska jobba vissa timmar, och ingen vill slösa med sina resurser. Sedan har du projekt och beställningar där klienterna förväntar sig att allting ska levereras vid en viss tidpunkt. Med andra ord så hänger ditt företags framgång på att tiden utnyttjas korrekt och att alla respekterar sina arbetstider.  

Var medveten om vad som sker

Det är viktigt att hela tiden ha ett grepp om vad som sker i ditt företag. Kanske inte i varje liten detalj, i alla fall inte när det vuxit till sig en del. Men du tjänar på att veta ganska mycket om verksamheten. För att kunna göra det finns det bra system och program som hjälper dig att hela tiden hålla ett öga på det mesta. Ha full kontroll över de anställdas arbetstid

Det är inte fråga om att spionera på de anställda och hela tiden kontrollera minsta minut. De flesta är ärliga och levererar ett gott dagsverke. Speciellt om de har lite plats för personliga beslut eller rörelse. Men allting hänger ihop och om du inte vet vad som sker så är det lätt att göra misstag. Bara en sådan sak som marknadsföring är grundat på vilka delar av företaget som fungerar bäst. Eller om du måste dra ner på kostnaderna så vet du var du ska börja. Timetjek har stor erfarenhet inom branschen. 

1860-2

Hur du kan hålla tiden

Med ett bra system för tidrapportering så fungerar faktiskt företaget bättre. Det är till nytta för alla parter. Till att börja med så ska det inte vara krångligt för de anställda att rapportera sin tid. De är där för att jobba och vill helst komma igång med sina uppgifter. Gör det därför enkelt för dem med tidrapporteringen. Många använder sig av appar där du rapporterar direkt i mobilen. Snabbt och smidigt, för alla har ju med sig telefonen hela tiden. 

Det är också praktiskt för ekonomiavdelningen och lönehanteringen. Alla uppgifterna går direkt till rätt plats och de kan fortsätta med sina sammanställningar. Nu för tiden är det vanligt att lönerna varierar varje månad på grund av övertid, obekväm arbetstid och skiftarbete. Därför måste de veta exakt var och hur mycket varje anställd har jobbat. Med ett bra system slipper du flera moment som tar tid och allting blir rätt redan från början. Intressant utveckling av molntjänster för tidrapportering. Läs mer i artikeln här i ComputerSweden

Din mest värdefulla resurs

Det kostar pengar att driva en verksamhet, och personalkostnaderna kan vara ganska höga. Samtidigt så handlar det om din allra viktigaste resurs. Du kan ha de allra senaste maskinerna och datorprogrammen. Men om det inte finns en människa där som kan använda dem så kommer du inte långt. Den expertis och kunskap som personalen tillför en verksamhet ska inte undervärderas. De flesta gör inte heller det utan många lägger ner ganska mycket energi och pengar på att anlita rätt person till de olika posterna. 

Ibland kan det löna sig att tänka på vad som kan hända om du inte sköter om din personal på rätt sätt. Det är så lätt att göra scheman och betala ut löner som passar företaget eller administrationen, utan att tänka på vad det innebär i praktiken. Men för folk som har barn eller huslån så är både lön och schema bland det viktigaste som finns. Alla måste jobba men det kan vara mer eller mindre bra och trivsamt. Sveriges Radio berättar om hur viktigt det är med personalhantering. 

1860-3

En del har gått så långt som att säga upp sig när schemat inte fungerar. Eller så går de ut i strejk, vilket påverkar tusentals andra människor. Kanske miljoner till och med om det är en viktig grupp i samhället. Alla märkte av strejkerna i Göteborgs hamnar och flygplanspiloterna. Därför är det viktigt att tänka på personalen i god tid och förhindra att dessa situationer uppstår. I alla fall så långt det är möjligt. 

Bra tjänster för tidrapportering

Det är viktigt att ha kontroll över företaget. En bra chef eller ledare ser till att läsa och analysera alla rapporter som tas fram. Hen vet exakt vilka delar av verksamheten som fungerar bra och är på framfart. Men också var det kan krävas lite extra insats för att bli lönsam. Det är lättare att hitta svaga länkar när du har allt under uppsikt. Svag kan bli stark, istället för att gå sönder helt och hållet. 

För att allting ska fungera bättre måste även själva systemet för personalhantering vara effektivt. Du ska inte behöva lägga in alla uppgifter flera gånger utan det går att koppla samman alla företagets delar till en enhet. Med molntjänster har du ytterligare en fördel med att det är tillgängligt från flera olika platser. Det kan vara bra för verksamheter som har flera kontor eller medarbetare som befinner sig på olika orter. 

Tid är pengar

Bland alla de resurser som ett företag har så är både personalen och tiden viktiga. När dessa två samarbetar på bästa sätt så blir resultatet framgång och produktivitet. Ibland kan du behöva syna metoderna som används och kanske strukturera om lite grand, eller en hel del. Små förändringar kan få stor effekt, om det är vid rätt tidpunkt. Tidrapportering fortsätter att vara en viktig del av de flesta verksamheter och det bästa du kan göra är att använda dig av de allra mest effektiva systemen. Tid är pengar och bör utnyttjas på bästa sätt.