QPC

Test av de bästa löpbanden

Test av de bästa löpbanden

Test av de bästa löpbanden

Många tycker om att springa för att hålla sig i form. Även raska promenader kan vara tillräckligt för att hålla hjärtat sunt och magen lagom stor. Men det är inte alltid som du kan gå ut för att träna. Dels så bor många i städer eller områden där det inte är så roligt att springa utomhus. Sedan har du problemet med det svenska klimatet. Det både regnar och snöar flera månader om året. Men tack vara en snillrik uppfinning så behöver du inte sitta hemma och kura. 

Löpbandet har en lång och färgrik historia. Idag är det vanligt med en rad av dem på alla gymmen. Många börjar sin träning med att värma upp här. Du kan välja svårighetsgrad, så även nybörjare kan ha stor glädje av utrustningen. Det har också blivit populärt att ha ett alldeles eget löpband i hemmet. Då kan du verkligen satsa på din träning och utnyttja din tid på allra bästa sätt. 

Välja ett bra löpband

Om du går till en butik eller surfar runt lite på nätet så inser du snabbt att det inte bara finns ett enda löpband. En del kostar tiotusentals kronor medan andra är mycket rimligare i pris. Där emellan har du flera modeller med varierande kvalitet och funktioner. För det är ju där som skillnaden ligger. Många av de dyrare modellerna är också bättre. Fler funktioner och framför allt så håller de bättre. Alla behöver testa ett löpband någon gång i sitt liv. 

Ska du ha löpbandet på ett gym så kommer det att användas bra mycket. Då räcker det inte med en svagare eller mindre variant. Men om det bara är du och kanske din partner som ska springa på bandet någon gång i veckan så är det inte nödvändigt att köpa det största och dyraste. Såvida du inte har råd och plats och helt enkelt vill ha just det löpbandet. 

Folk idag är vana vid att surfa runt lite, att jämföra och se vad som finns. Ibland kan du spara tid genom att gå direkt till sajter där de gör jobbet för dig. Ser på olika produkter och berättar vilka som är bra. Och hur du kan spara pengar genom att välja det som är rätt för just dina behov. Kolla in fler tester på Bästa Testen

Hur du väljer ett bra löpband

Vad ska du då se på när du skaffar löpband? Till att börja med kanske du bestämmer din budget, och ser efter maskiner inom dina gränser. Men annars så finns det några grundläggande saker som gör ett löpband bättre eller sämre. 

Motorerna har olika styrka, och här bör du vara extra uppmärksam. Löpbandet måste ha en motor som är stark nog att ge dig den rätta känslan när du springer. Det måste vara tillräckligt starkt för att kunna driva runt bandet, även när du bromsar upp den genom att sätta ner foten. Helt klart behöver du inte en allt för stor motor om du bara ska promenera lite på bandet. Löpbandet var för långsamt så kunden anmälde.

Vissa löpband påminner mer om stora datorer. Styrenheten har flera funktioner och du kan ofta även reglera allting på sidorna. Även om du inte har så stora behov kan det vara bra med olika program och funktioner på styrenheten. Du kan lägga upp ett träningsprogram, hålla reda på dina framsteg och variera utmaningarna. När träningen är varierad blir det lättare att hålla ut. 

Ta hand om ditt löpband

Efter avslutad träning är det viktigt att torka bort all svett. Det är inte bara för att det är artigt som du inbjuds att använda en handduk på gymmet. Svetten kan skada bandet, och bör därför hållas efter. Det är inte heller bra med damm. Om möjligt ska du lyfta upp löpbandet när det inte används, så att det inte kommer i direkt kontakt med damm och smuts. 

Ett löpband är som en bilmotor. Ibland måste det smörjas in för att fungera som det ska. Eventuellt kan du behöva spänna löpbandet om du märker att det börjar slacka. Det är inte svårt att göra själv, men du kan vanligtvis få mer hjälp från den butik där du köpte löpbandet. 

Tester som ger bra resultat

Det är bra att jämföra utbudet och se vad du kan få för din budget. Tänk efter hur ofta och på vilket sätt du tänker använda ditt löpband. Det gör det lättare att hitta ett som passar dig och som kommer att vara till glädje under lång tid framöver. 

Läs om olika tester som utförts, och se de små detaljerna som inte alltid framgår från köpbeskrivningen. Gärna några recensioner som ger dig det där lilla extra. För inköpet av ett löpband är ett viktigt steg, där du lägger fokus på din hälsa. Men även om du bara springer för ditt nöje så förtjänar du det bästa.