QPC

Olönsamt att försöka lura försäkringsbolaget

Olönsamt att försöka lura försäkringsbolaget

Olönsamt att försöka lura försäkringsbolaget

I Sverige behöver vi inte försäkra oss emot alla eventuella olyckor som kan drabba oss. Staten tar nämligen hand om vårt försäkringsbehov vad gäller exempelvis sjukvård. Vi måste dock ta hand om skyddet av vår bostad samt fordon på egen hand. För en relativt liten summa pengar kan vi skydda dessa ägodelar från en rad olika olyckor. 

Det finns dock människor som är redo att lura försäkringsbolagen, trots att premierna är relativt låga. Det kan exempelvis handla om en person som låtsas att bilen har blivit stulen. Kostnaden för detta kommer täckas av försäkringsbolaget. I vissa fall har de också betalat ut ersättning trots att personen inte har varit berättigad pengarna.

Statistik ger däremot en annan sida av myntet. Försäkringsbolagen är generellt sett väldigt bra på att ta reda på vad som egentligen har hänt. De använder sig av en rad olika verktyg för att göra detta. Kunden måste bland annat blanda in polisen om det handlar om en stöld. Kunden måste alltså göra en officiell anmälan om stöld.

Detta innebär att en tredje part kommer att kolla på fallet. Det är med andra ord två organisationer som kommer bedöma om en stöld har skett eller inte. Försäkringsbolaget kan dessutom använda sin tidigare erfarenhet. De har med stor sannolikhet redan identifierat faktorer som pekar mot att någon ljuger.

Sammantaget skapar detta en säkerhetsbarriär som inte är så enkel att komma runt. Som privatperson ska man därför inte försöka dupera professionella yrkesmän. Man ska däremot jämföra priser och försöka kombinera kvalitet med låga priser. Jämförförsäkring.se är till stor hjälp när du ska välja rätt. 

Du kan få hjälp med att matcha dina behov, oavsett om det handlar om hem, bil eller husdjur. 

Ärlighet varar längst

Det finns bra försäkringar för alla situationer. Man ska därför inte behöva fuska för att kunna skydda sina saker. Det kanske däremot inte handlar om att man inte har råd att betala. Försäkringsbedrägerier har nämligen alltid varit vanligt förekommande.

Vad detta beror på vet man inte. Många människor är nog bara naiva och tror att de kan komma undan med att fuska. Detta gäller faktiskt även för personer som inte försöker begå bedrägeri. Det kanske istället handlar om kunder som tämjer lite på sanningen.

Låt oss säga att du köper en reseförsäkring för 45 dagar. Du är i själva verket borta i 3 månader samt råkar ut för en olycka i slutet av tiden. En del personer verkar tro att man kan lura till sig en ersättning, trots att skyddet egentligen har gått ut.

Försäkringsbolagen kommer däremot nästan alltid få reda på sanningen. De brukar kräva flygbiljetter och annat som kan bekräfta dina resedatum. Du kommer därför inte få ersättning även om du behöver sjukvård som kostar mycket pengar.

Det finns många exempel på denna typ av oärligt beteende. Kanske tänker vissa människor att de i alla fall borde få en liten summa pengar, trots att de råkar ut för något när försäkringstiden är slut. Detta fungerar i princip aldrig, och man måste vara ärlig när man uppger information. Du kanske inte begår ett brott om du uppger en felaktig tid.

Du kommer dock skjuta dig själv i foten genom att diskvalificera dig från ersättning. Denna rubriks titel gör sig återigen påmind. Det finns ingen anledning till att fara med osanning om du vill kunna få ut en ersättning.

Ta reda på vad som gäller innan du tecknar försäkring och var tydlig med din kommunikation.  

Åsikter från traditionell media

Läs i Expressen om politikern som försökte lura sitt försäkringsbolag. Det finns alltså exempel på människor som borde vara ärliga, men som istället försöker lura till sig pengar. Politiker kanske inte är kända för att vara ärliga hos vissa delar av befolkningen.

Deras förtroendekapital borde dock vara deras bästa tillgång. Hur ska vi kunna rösta på en människa som inte gör rätt för sig? Denna historia är dock inte ett isolerat fall.

Sveriges Radio rapporterar om mannen som måste betala pengar till försäkringsbolaget . Även i detta fall handlar det om människor som borde veta bättre. Medias rapportering om liknande fall gör allt detta ännu mera besynnerligt.

Media rapporterar nämligen ofta om försäkringsbedrägerier. Ändå finns det människor som tycker att det är en bra idé. I den här artikeln har vi istället lyft vikten av att genomföra grundlig research innan man tecknar en försäkring. Det går att få ett bra pris hos någon som inte tummar på förmånerna. 

Samtidigt bör det poängteras att priset inte bör vara avskräckande om du behöver försäkra något som är värdefullt för dig. Man vill givetvis kunna få ersättning för hela beloppet om något händer. Man vill också få bra service och inte behöva vänta på pengarna allt för länge.

Du kan alltid kontakta bolaget som du är intresserad av om du behöver tilläggstjänster eller extra service. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.